Waarom naar een pedicure?
- Omdat u uw voeten graag wilt laten zien (bijvoorbeeld in een open schoen).
- Omdat u last heeft van uw voeten.
- Omdat u aandacht besteedt aan uw uiterlijk en gezondheid.
- Omdat u uw voeten eens wilt verwennen.
- Omdat u veel sport.

Omdat we dit deel van ons lichaam erg zwaar belasten is het logisch dat voeten extra aandacht vragen. U kunt pijnlijke voeten gemakkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoek te brengen aan een vakbekwame pedicure. Zij geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

Wat doet een pedicure precies?
Door een bezoek te brengen aan een pedicure houdt u uw voeten goed in vorm. Het helpt bovendien om klachten te voorkomen. Als u klachten heeft, wacht dan niet te lang met het maken van een afspraak bij een pedicure. Door het goed onderhouden van uw voeten voorkomt u ongemakken zoals te veel eelt, kloven of nagelproblemen. Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt en likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en het zoveel mogelijk oplossen van nagelproblemen. Daarnaast geeft de pedicure adviezen, spoort ze de oorzaak van uw voetproblemen op en neemt ze de klachten weg.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure? 
ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden! U herkent de provoet pedicure aan het logo op de website en aan het gevelbord bij de salon.

Wat zijn goede tips voor (dagelijkse) voetverzorging?

  • voeten dagelijks wassen en goed afdrogen vooral tussen de tenen.
  • het gebruik van zeep zoveel mogelijk beperken, de teennagels recht en niet tekort knippen.
  • dragen van sandalen (blote voeten): voeten met name de hielen dagelijks incremen (bij voorkeur 's avonds voor het naar bed gaan zodat de crème goed kan intrekken) met (een vette) crème om droge hielen met eelt/kloven te voorkomen. (beperken)

Feiten 
Gemiddeld neemt u tussen de 8.000 en 10.000 stappen per dag. Opgeteld is dat enkele kilometers per dag, oftewel 185.000 kilometer in uw hele leven. Dat betekent dat u meer dan vier keer de wereld rondloopt. Uw voeten verdienen het hele jaar uw aandacht.
Een teennagel groeit gemiddeld 1 mm per week. De nagels aan uw vingers groeien sneller. Bij oudere mensen groeien de nagels langzamer. Ook het gebruik van geneesmiddelen, roken, ernstige ziekten en kou (in de zomer groeien de nagels harder dan in de winter) kunnen ervoor zorgen dat uw nagels minder snel groeien. Om ingroeien te voorkomen kunt u uw nagels het beste recht afknippen

Uw voeten tellen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die samen een kwart liter vocht per dag afscheiden.

 

 

 

 

 
 
 
     
         

Kempenland 21
8303 MT Emmeloord

06-23432742
0527-880811

info@salon-lafemme.nl
disclaimer

         
© Salon LaFemme